literaircafe

Bijzondere avond

Op maandag 13 mei vindt voor de eerste keer het Literair Café Barneveld (LCB) plaats bij de Beeldentuin in Garderen. Het LCB-bestuur heeft de krachten gebundeld met de Beeldentuin in Garderen, die dit jaar volledig in het teken staat van boeken en schrijvers. Omringd door meer dan 150 zandsculpturen in het thema Boeken is het een unieke locatie voor het LCB.

,,We kunnen wel spreken van een exclusieve avond”, vertelt Marti Jansen namens het LCB. ,,We waren blij verrast dat De Beeldentuin contact met ons zocht met de vraag of we samen iets konden ondernemen. Daar hebben we enthousiast op gereageerd. Samen hebben we een mooi programma kunnen samenstellen in een inspiratierijke omgeving.”

De bezoekers worden ontvangen op maandag 13 mei rond 19.00 uur met een glaasje bubbels bij De Beeldentuin. Vervolgens wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om een kijkje te nemen bij de tentoonstelling zandsculpturen die zijn gewijd aan het thema boeken en schrijvers. Om 20.00 uur begint het Literair Café in de Nachtwachtzaal. Omringd door klassieke schilderen van nationale schilderhelden komen twee schrijvers aan het woord, die beide raakvlakken hebben met het thema ‘Kind’: Judith Groeneveld en Merel Disselkoen.

Judith Groeneveld

Voor Judith Groeneveld is het een speciale avond. De Barneveldse presenteert haar boek Daisy, dat is opgedragen aan haar dochtertje. Daisy leefde slechts elf dagen, maar ze laat tot op de dag van vandaag haar liefdevolle sporen na in het leven van haar moeder.

 

Merel Disselkoen

Merel Disselkoen uit Ermelo vertelt over haar roman Witkind, waarbij een kind tijdens een vakantie met haar ouders zoek raakt in de wildernis.

Details

De presentatie is in handen van Madeleine Vermeij en Erik Roest.
De entreeprijs bedraagt 25 euro, inclusief koffie/thee, hapjes, drankjes en de mogelijkheid om het Zandsculpturen te bezoeken. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 20.00 uur tot circa 22.30 uur, inclusief pauze.

Kom je ook?

Reserveren is verplicht en er zijn slechts 60 exclusieve plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij… op = op!

Programma:

19.00 ontvangst met glaasje bubbels, mogelijkheid om tentoonstelling zandsculpturen te bewonderen
20.00 aanvang literair cafe in de Nachtwachtzaal
21.00 pauze koffie/thee met wat lekkers
21.30 voortzetting literair cafe
22.00 einde literair cafe, aansluitend signeren, borrel met 2 consumpties pp + bittergarnituur
22.30 uur einde programma