De Beeldentuin in Garderen bestaat ruim 25 jaar. Maar… hoe begon het allemaal? In 1994 begonnen Adri en Joke van Ee met het fabriceren van mallen en het gieten van (tuin)beelden. Zo werd het idee geboren om de Beeldentuin te openen, een open ruimte waar alle beelden, groot en klein, een mooi plekje kregen. In 2007 werd er gestart met de bouw van een heus woonwinkeldorp van twee verdiepingen met gezellige klinkerstraatjes inclusief een stadspleintje met fontein.  En… waar vroeger de koffiehoek was, vind je nu Lunchroom de Rozentuin. Inmiddels is deze ruimte uitgegroeid tot een horecagelegenheid met ruim 130 stoelen met (verwarmd) terras. Hier word je door mensen met een beperking en hun begeleiders in de watten gelegd. En… dat proef je!

In 2009 werd de eerste editie van Zandsculpturen Garderen (voorheen ’t Veluws Zandsculpturenfestijn) op het terrein van de Beeldentuin georganiseerd. En… met succes, want de tentoonstelling is uitgegroeid tot het grootste zandsculpturenevenement van Nederland! Er is altijd wel iets vernieuwends te zien. Kortom: gedurende de jaren is de Beeldentuin een compleet park geworden waar je, zeker in combinatie met een bezoek aan de Zandsculpturen, een geweldig dagje uit beleeft!

Zandsculpturen Garderen

97

Zandsculpturen Garderen is een jaarlijks terugkerend evenement. Het seizoen 2023 heeft het thema “Onze Vaderlandsche Geschiedenis” en Typisch Nederlands en is geopend tot en met 30 december 2023

Zand-Restaurant

preuverij

Het zelfbedieningsrestaurant met zowel een binnen- als een buitenterras, vind je op het terrein van Zandsculpturen Garderen. Je kunt hier dan ook alleen terecht in combinatie met een bezoek aan de Zandsculpturen..

De Beeldentuin

beeldentuin

De Beeldentuin, is met het woonwinkelwinkeldorp, dé plaats om ideeën op te doen voor in of rond je huis. In de themakamers van het woonwinkeldorp vind je grote merken zoals Riviera Maison, Zusss, Riverdale, Countryfield, Dutch Rose, Mars & More en nog veel meer…

Lunchroom De Rozentuin

rozentuin

Bij Lunchroom de Rozentuin geniet je van koffie, gebak, een lekkere lunch, high tea of gewoon een drankje met een hapje. Je wordt door mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders op je wenken bediend. LET OP! De lunchroom bevindt zich buiten het terrein van de zandsculpturen!