Het ontstaan van ‚t Veluws Zandsculpturenfestijn in 2009 komt voort uit De Beeldentuin. Adri en Joke van Ee zijn in 1994 gestart met het maken van betonnen tuinbeelden en verkochten dit in hun weiland naast het huis. Naast de gieterij is toen de Beeldentuin aangelegd en daar kregen alle beeldjes een plekje. De beelden gingen als zoete broodjes over de toonbank en door de jaren heen is dat verder gegroeid. In 2007 is er het showroomdorp gebouwd, voor allerlei woondecoraties, om zo ook in de winter meer aanloop te krijgen. In de showroom kwam lunchroom De Rozentuin, waar mensen met een beperking samen met de begeleiding u in de watten leggen.

Maar…. Adri en Joke wilden meer aanloop en daarom besloot Adri aan de slag te gaan met ‚t Veluws Zandsculpturenfestijn. De stap om een zandsculpturenevenement op te zetten was snel gezet. Adri was er uit: „Ik had de zandbeelden in Scheveningen gezien en was erg enthousiast. Dat wilde ik, maar dan groter…. En de beelden moesten zeker een half jaar te bewonderen zijn.“ De kunstenaars kende hij al van de betonnen beelden, dus de link was snel gelegd. Vanaf 2009 wordt ‚t Veluws Zandsculpturenfestijn jaarlijks georganiseerd, steeds met een nieuw thema en steeds weer vernieuwend.

Door de jaren heen is alles op het terrein verder ontwikkeld. Zo zijn er in de beeldentuin ook houtsculpturen te bewonderen en is bij de zandsculpturen het zelfbedieningsrestaurant Preuverij de Vrijheid. Een geheel park met voor alle doelgroepen een leuk en compleet dagje uit.

Zandsculpturenfestijn

Zand1

‚t Veluws Zandsculpturenfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement. Het seizoen 2020-2021 heeft als thema „75 jaar bevrijding“. In verband met de Coronamaatregelen, moet u verplicht vooraf een kaartje op datum kopen via onze site www.zandsculpturen.nl. Door de LOCKDOWN zijn wij op dit moment gesloten, maar we hopen dan u ons vanaf 20 januari 2021 weer kunt bezoeken!

Preuverij de Vrijheid

preuverij

Preuverij de Vrijheid is het zelfbedieningsrestaurant bij ‚t Veluws Zandsculpturenfestijn. U kunt hier alleen terecht in combinatie met een bezoek aan de zandsculpturen. In verband met de Coronamaatregelen, kunt u hier op dit moment alleen terecht voor directe verkoop, zoals koffie/thee/chocolademelk, frisdrank, koeken, muffins, saucijzenbroodje en diverse belegde broodjes.

De Beeldentuin

beeldentuin

De Beeldentuin is met het nostalgische showroomdorp, de plaats om ideeën op te doen om uw huis en tuin leuk aan te kleden. Voor de tuin een groot assortiment tuinbeelden en andere decoraties. Voor het huis diverse decoraties van onder andere de merken Riviera Maison, Zusss, Riverdale, PTMD, Countryfield, Laura Ashley, Bastion Collection, Dutch Rose, Mars & More en nog veel meer..

Lunchroom De Rozentuin

rozentuin

U kunt bij lunchroom de Rozentuin genieten van koffie gebak, lunch, High Tea of gewoon een drankje met een hapje. In deze sfeervolle lunchroom wordt u door onder andere mensen met een verstandelijke beperking op uw wenken bediend. Ook zijn er mogelijkheden voor een workshop silhouet beschilderen. We zien u graag in de Rozentuin! HELAAS NU I.V.M. CORONA ALLEEN AFHAAL MOGELIJK! GEEN ZITPLAATSEN!