De wondere wereld van boeken

Verhalen komen tot leven in ZAND

Woorden en verbeelding komen samen in schitterende zandsculpturen tijdens de nieuwe tentoonstelling van 2024 met het thema “BOEKEN”. Krachtige verhalen worden zichtbaar van onder andere kinderboeken, literatuur en sprookjes. Of u nu een gepassioneerde lezer bent die zich verliest in romans, of eerder iemand die geniet van visuele kunst en verbeelding, deze tentoonstelling heeft voor elk type bezoeker iets bijzonders in petto.

Beleef de wondere wereld van boeken!

Dit jaar staat de tentoonstelling dan ook in het teken van ‘BOEKEN’, een thema dat de kunstenaars inspiratie heeft gegeven om de meest mooie zandsculpturen te creëren. Wandel door de imposante zandbibliotheek en laat je betoveren door prachtig uitgebeelde verhalen uit diverse genres, waaronder kinderboeken, literatuur en sprookjes.
Leer de letters van het alfabet in het klaslokaal, duik in de oude schoolboeken van rekenen, taal en aardrijkskunde en loop vervolgens naar de grote zandbibliotheek. Daar gaat de route langs allerlei verschillende onderwerpen. Denk aan Reizen, Kunst & Cultuur, Mens & Samenleving, (non)Fictie, Romans, Waargebeurd, Naslagwerken, Amusement en Detectives. Ook aan kinder- en stripboeken wordt volop aandacht besteed, net als in een echte bibliotheek. Eén ding is zeker! Tijdens deze expositie, waar je kennismaakt met ruim honderd zandbeelden, komen zowel jong als oud ogen tekort.  Kortom: een mooi en zelfs leerzaam uitje voor de hele familie!