Over de Zandsculpturen

zo begonnen we aan ons avontuur

In 2009 werd de eerste editie van Zandsculpturen Garderen (voorheen ’t Veluws Zandsculpturenfestijn) op het terrein van de Beeldentuin georganiseerd. En… met succes, want de tentoonstelling is uitgegroeid tot het grootste zandsculpturenevenement van Nederland! Er is altijd wel iets vernieuwends te zien. Kortom: gedurende de jaren is de Beeldentuin een compleet park geworden waar u, zeker in combinatie met een bezoek aan de Zandsculpturen, een geweldig dagje uit beleeft!

Al ruim 25 jaar Beeldentuin

De Beeldentuin in Garderen bestaat ruim 25 jaar. Maar… hoe begon het allemaal? In 1994 begonnen Adri en Joke van Ee met het fabriceren van mallen en het gieten van (tuin)beelden. Zo werd het idee geboren om de Beeldentuin te openen, een open ruimte waar alle beelden, groot en klein, een mooi plekje kregen. In 2007 werd er gestart met de bouw van een heus woonwinkeldorp van twee verdiepingen met gezellige klinkerstraatjes inclusief een stadspleintje met fontein.  En… waar vroeger de koffiehoek was, vindt u nu Lunchroom de Rozentuin. Inmiddels is deze ruimte uitgegroeid tot een horecagelegenheid met ruim 130 stoelen met (verwarmd) terras. Hier wordt u door mensen met een beperking en hun begeleiders in de watten gelegd. En… dat proeft u!

Zandrestaurant

Het zelfbedieningsrestaurant met zowel een binnen- als een buitenterras, vindt u op het terrein van Zandsculpturen Garderen. U kunt hier dan ook alleen terecht in combinatie met een bezoek aan de Zandsculpturen.

Ontdek het in Garderen

De zandsculpturen bevinden zich op een unieke locatie, temidden van de Beeldentuin in Garderen. Een dagje uit voor het hele gezin.

Zandsculpturen
Zandsculpturen
De Beeldentuin
De Beeldentuin
De Rozentuin
De Rozentuin