Is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn rolstoeltoegankelijk?

Het festijn is rolstoeltoegankelijk. De paden zijn verhard en breed genoeg voor een rolstoel of scootmobiel. Er zijn ook rolstoeltoiletten aanwezig.

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Er is voldoende parkeergelegenheid en het parkeren is gratis.

Hoe lang duurt de bezichtiging?

Gemiddeld duurt een bezoek aan alleen de zandsculpturen 2 a 2,5 uur. Dit is echter persoonlijk, soms zijn er mensen die met 1 uur de route hebben afgelegd, maar er zijn er ook die wel 4 uur of langer rondkijken. Naast de zandsculpturen is er ook nog de Beeldentuin (gratis toegankelijk) met daarbij ook een houtsculpturententoonstelling. Ook daar kunnen de meeste mensen wel een uur rondkijken.

Zijn honden ook welkom?

Honden zijn welkom mits aangelijnd. Wel willen wij u erop wijzen dat grote honden lastig KUNNEN ZIJN voor de overige bezoekers en vragen u hier rekening mee te houden.

Is het zandsculpturenfestijn overdekt?

Het festijn is grotendeels overdekt. Met slecht weer zijn er vanaf het kleine deel buiten volop schuil mogelijkheden, allemaal op korte afstand.

Is de museumjaarkaart of CJP-pas bij u geldig?

Nee, helaas zijn deze bij ons niet geldig.

Is het festijn ook geschikt voor ouderen?

Zeker, alles is dicht bij elkaar en de paden zijn goed begaanbaar. Er zijn over het terrein verschillende rustmogelijkheden.

Zijn de sculpturen niet verregend?

De sculpturen worden voorzien van een speciale vernis. Hierdoor zijn ze beschermd tegen regen en hagel. Mocht er toch nog wat beschadigen, dan wordt dit direct gerepareerd. De meeste schade ontstaat nog steeds, doordat mensen er niet af kunnen blijven.