Antwoord op uw vraag

veelgestelde vragen en antwoorden

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. We hebben de belangrijkste informatie verzameld om u snel en gemakkelijk te helpen.

Veelgestelde vragen

Wij kunnen de kaarten niet online kopen, wat nu?

Het is niet verplicht online te kopen. Lukt het u niet om online tickets te kopen, dan kunt u de kaarten gewoon aan de kassa kopen.

Tot wanneer is de tentoonstelling dit seizoen geopend?

De tentoonstelling is  geopend t/m zaterdag 30 december 2024 (let op bij feestdagen afwijkende openingstijden)

Wij hebben een kortingskaart. Hoe kunnen we die gebruiken?

Op de kortingskaarten staat een CODE, deze kunt u bij de online bestelling invoeren onder PROMOTIECODE. De betreffende korting wordt dan verwerkt. Staat er geen code vermeld, dan kunt u deze bij de kassa inleveren als u daar de kaartjes koopt.

Kan je ook wat eten en drinken bij de Zandsculpturen?

Jazeker! Wij hebben twee verschillende horeca punten op het terrein voor een heerlijk kopje koffie of een complete lunch: Lunchroom De Rozentuin (vrij toegankelijk) en een zelfbedieningsrestaurant bij de Zandsculpturen)

Is de tentoonstelling rolstoeltoegankelijk?

Ja, net als de Beeldentuin en de woonwinkel is de tentoonstelling rolstoeltoegankelijk. De paden zijn verhard en breed genoeg voor een rolstoel of scootmobiel. Ook zijn er rolstoeltoiletten aanwezig op het terrein. Er zijn gratis rolstoelen ter beschikking bij de entree. U heeft hiervoor enkel een muntje nodig net als bij een boodschappen karretje!

Zijn er rolstoelen beschikbaar?

Ja er zijn (gratis) rolstoelen beschikbaar vlakbij het parkeerterrein. Hiervoor heeft u een muntje van 50 cent of 1 euro nodig om deze los te koppelen (net als bij de supermarkt krijgt u deze na afloop weer terug)

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Jazeker! Bovendien is het parkeren GRATIS. Vlakbij de entree zijn er overigens ook meerdere invalide parkeerplaatsen beschikbaar. 

Hoe lang duurt de bezichtiging?

Gemiddeld duurt een bezoek aan alleen de zandsculpturen zo’n 2 uur. Uiteraard verschilt het bezoek van persoon tot persoon. De één bekijkt de zandbeelden zeer nauwkeurig en let op alle details, terwijl de ander het sneller heeft gezien. Naast de zandsculpturen is er ook nog de Beeldentuin (gratis toegankelijk) met daarbij ook een houtsculpturententoonstelling en horeca.

Zijn honden ook welkom?

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Wel willen we je erop wijzen dat sommige mensen angst hebben voor grote honden. We vragen je dan ook hier rekening mee te houden.

Is de tentoonstelling overdekt?

Ja, het grootste deel (ca. 2/3) van de Zandsculpturen is overdekt (niet verwarmd), dus ook bij regen of minder weer is het een perfect uitje! Maar… ook buiten zijn er zandbeelden te bewonderen en bij mooi weer kun je gebruik maken van het buitenterras. 

Is de museumjaarkaart, de CJP-pas of (Vrienden)loterij pas bij u geldig?

Nee, helaas zijn deze bij ons niet geldig.

Is het tentoonstelling ook geschikt voor ouderen?

Jazeker, alle bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar en de paden zijn goed begaanbaar. Op het terrein zijn verschillende punten waar u even kunt zitten.

Zijn de sculpturen niet verregend?

De zandsculpturen zijn voorzien van een speciale laag vernis. Hierdoor zijn ze beschermd tegen regen en hagel. Mocht er toch wat beschadigen, dan wordt dit direct gerepareerd door een carver (zandkunstenaar). De meeste schade ontstaat overigens nog steeds omdat mensen niet van de beelden kunnen afblijven. Dus… vragen we iedereen vriendelijk om de beelden niet aan te raken!