Is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn geopend in verband met het coronavirus?

Ja wij zijn op dit moment geopend. Wilt u ons bezoeken, dan moet u vooraf een ticket boeken op datum en tijdvak, dit in verband met de nog geldende 1.5 meter regel. U kunt u ons dan 3 uur lang bezoeken. Hiermee kunnen wij u een veilig uitje bieden. Vanaf 25 september is vooraf boeken niet meer verplicht, maar wel ons advies, om zo grote drukte te voorkomen. 

Moet ik als bezoeker een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest laten zien?

Nee het is niet nodig (ook niet vanaf 25 september) een vaccinatiebewijs of negatieve test te laten zien. Wel gelden de regels, die ook landelijk gelden voor bezoek aan bijvoorbeeld een winkel, zoals o.a. niet welkom bij klachten. In de horeca is een Coronapas alleen nodig als u binnen wilt zitten. Op het terras mag ook zonder Coronapas zitten en dan het eten bij het afhaalrestaurant  binnen bestellen. 

Tot wanneer is het festijn dit seizoen geopend?

’t Veluws Zandsculpturenfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement. We zullen dit jaar (vanaf 5 juni) minimaal geopend zijn t/m 30 oktober 2021, van maandag t/m zaterdag (op zondag gesloten). We willen proberen het echter geopend te houden tot 30 december 2021. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op https://www.zandsculpturen.nl/bezoekersinfo. Het thema dit jaar ‘75 Jaar Bevrijding’ (was ook in 2020, maar het buitenterrein is compleet nieuw opgebouwd en er is een extra expositie miniaturen over het dagelijks leven in de oorlog).

Wij kunnen de kaarten niet online kopen, wat nu?

We begrijpen dat het soms lastig is om via Ideal te bestellen. Lukt het niet om online kaarten te bestellen? Vraag dan iemand uit je omgeving (kinderen, buren, kennissen). Zij willen vast helpen en kunnen de benodigde tickets printen. Is er echt geen andere optie? Mail of bel ons dan even dan kunnen we u in de agenda plaatsen en kunt u aan de kassa de kaartjes kopen. 

Wij hebben een kortingskaart. Hoe kunnen we die gebruiken?

Toegangskaarten dien je, i.v.m. alle coronamaatregelen, online te bestellen. Op dit moment zijn alleen de kortingskaarten geldig waarop een PROMOTIECODE staat. De betreffende code vul je in wanneer je online een toegangskaart bestelt (zie ‘Kaarten bestellen’).

Is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn rolstoeltoegankelijk?

Ja, net als de Beeldentuin en de woonwinkel is het zandsculpturenfestijn rolstoeltoegankelijk. De paden zijn verhard en breed genoeg voor een rolstoel of scootmobiel. Ook zijn er rolstoeltoiletten aanwezig op het terrein.

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Jazeker! Bovendien is het parkeren gratis.

Hoe lang duurt de bezichtiging?

Gemiddeld duurt een bezoek aan alleen de zandsculpturen zo’n 2 tot 2½  uur. Uiteraard verschilt het bezoek van persoon tot persoon. De één bekijkt de zandbeelden zeer nauwkeurig en let op alle details, terwijl de ander het sneller heeft gezien. Dit jaar wordt er door de coronamaatregelen een tijdslot gehanteerd waardoor je maximaal 3 uur de tijd hebt om alle zandsculpturen te bekijken. Naast de zandsculpturen is er ook nog de Beeldentuin (gratis toegankelijk) met daarbij ook een houtsculpturententoonstelling, dat valt buiten het tijdvak van 3 uur. Hier vermaken de meeste mensen zich wel een uur.

Zijn honden ook welkom?

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Wel willen we je erop wijzen dat sommige mensen angst hebben voor grote honden. We vragen je dan ook hier rekening mee te houden.

Is het zandsculpturenfestijn overdekt?

Ja, het grootste deel van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is overdekt. Maar… ook buiten zijn er zandbeelden te bewonderen en bij mooi weer kun je gebruik maken van het buitenterras. 

Is de museumjaarkaart of CJP-pas bij u geldig?

Nee, helaas zijn deze bij ons niet geldig.

Is het festijn ook geschikt voor ouderen?

Jazeker, alles bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar en de paden zijn goed begaanbaar. Op het terrein zijn verschillende punten waar je even kunt zitten.

Zijn de sculpturen niet verregend?

De zandsculpturen zijn voorzien van een speciale laag vernis. Hierdoor zijn ze beschermd tegen regen en hagel. Mocht er toch wat beschadigen, dan wordt dit direct gerepareerd door een carver (zandkunstenaar). De meeste schade ontstaat overigens nog steeds omdat mensen niet van de beelden kunnen afblijven.