Is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn geopend in verband met het coronavirus?

In verband met de Lockdown zijn wij vanaf 19 december gesloten. We gaan nu aan het werk voor het nieuwe seizoen en hopen vanaf 1 april weer open te kunnen. Dan met het thema “Onze Vaderlandsche Geschiedenis”.

Moet ik als bezoeker een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest laten zien?

Ja, vanaf 6 november is dat verplicht, voor allen 13 jaar en ouder.  

Tot wanneer is het festijn dit seizoen geopend?

’t Veluws Zandsculpturenfestijn is in verband met de Lockdown gesloten. We hopen vanaf 1 april 2022 weer geopend te zijn met het thema “Onze Vaderlandsche Geschiedenis”

Wij kunnen de kaarten niet online kopen, wat nu?

We begrijpen dat het soms lastig is om via Ideal te bestellen. Lukt het niet om online kaarten te bestellen? Vraag dan iemand uit je omgeving (kinderen, buren, kennissen). Zij willen vast helpen en kunnen de benodigde tickets printen. Is er echt geen andere optie? Dan mag u bij de kassa de kaartjes kopen. 

Wij hebben een kortingskaart. Hoe kunnen we die gebruiken?

Toegangskaarten dien je, i.v.m. alle coronamaatregelen, online te bestellen. Op dit moment zijn alleen de kortingskaarten geldig waarop een PROMOTIECODE staat. De betreffende code vul je in wanneer je online een toegangskaart bestelt (zie ‘Kaarten bestellen’).

Is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn rolstoeltoegankelijk?

Ja, net als de Beeldentuin en de woonwinkel is het zandsculpturenfestijn rolstoeltoegankelijk. De paden zijn verhard en breed genoeg voor een rolstoel of scootmobiel. Ook zijn er rolstoeltoiletten aanwezig op het terrein.

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Jazeker! Bovendien is het parkeren gratis.

Hoe lang duurt de bezichtiging?

Gemiddeld duurt een bezoek aan alleen de zandsculpturen zo’n 2 tot 2½  uur. Uiteraard verschilt het bezoek van persoon tot persoon. De één bekijkt de zandbeelden zeer nauwkeurig en let op alle details, terwijl de ander het sneller heeft gezien. Nu de Coronapas verplicht is, is  deze regel wat soepeler en zullen we dit maximale verblijf niet meer actief handhaven. Naast de zandsculpturen is er ook nog de Beeldentuin (gratis toegankelijk) met daarbij ook een houtsculpturententoonstelling.

Zijn honden ook welkom?

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Wel willen we je erop wijzen dat sommige mensen angst hebben voor grote honden. We vragen je dan ook hier rekening mee te houden.

Is het zandsculpturenfestijn overdekt?

Ja, het grootste deel van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is overdekt. Maar… ook buiten zijn er zandbeelden te bewonderen en bij mooi weer kun je gebruik maken van het buitenterras. 

Is de museumjaarkaart of CJP-pas bij u geldig?

Nee, helaas zijn deze bij ons niet geldig.

Is het festijn ook geschikt voor ouderen?

Jazeker, alles bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar en de paden zijn goed begaanbaar. Op het terrein zijn verschillende punten waar je even kunt zitten.

Zijn de sculpturen niet verregend?

De zandsculpturen zijn voorzien van een speciale laag vernis. Hierdoor zijn ze beschermd tegen regen en hagel. Mocht er toch wat beschadigen, dan wordt dit direct gerepareerd door een carver (zandkunstenaar). De meeste schade ontstaat overigens nog steeds omdat mensen niet van de beelden kunnen afblijven.