Moet ik nog vooraf reserveren voor de entree?

Het is op dit moment niet meer verplicht vooraf te reserveren. Kaarten zijn nog steeds online te koop, maar mocht u niet online kunnen kopen dan kan dat ook gewoon hier aan de kassa. Zonder vooraf reserveren dus!

Wij kunnen de kaarten niet online kopen, wat nu?

Het is op dit moment niet meer verplicht online te kopen. Mocht dit niet lukken, dan kunt u de kaarten gewoon aan de kassa kopen. Reserveren is dus niet nodig.

Tot wanneer is de tentoonstelling dit seizoen geopend?

De tentoonstelling is  geopend t/m 30 december 2023 (let op bij feestdagen afwijkende openingstijden)

Wij hebben een kortingskaart. Hoe kunnen we die gebruiken?

Op de kortingskaarten staat een CODE, deze kunt u bij de online bestelling invoeren onder PROMOTIECODE. De betreffende korting wordt dan verwerkt. Staat er geen code vermeld, dan kunt u deze bij de kassa inleveren als u daar de kaartjes koopt.

Kan je ook wat eten en drinken bij de Zandsculpturen?

Jazeker! Wij hebben twee verschillende horeca punten op het terrein voor een heerlijk kopje koffie of een complete lunch: Lunchroom De Rozentuin (vrij toegankelijk) en zelfbedieningsrestaurant De Bourgondiër (in combinatie de Zandsculpturen)

Is de tentoonstelling rolstoeltoegankelijk?

Ja, net als de Beeldentuin en de woonwinkel is de tentoonstelling rolstoeltoegankelijk. De paden zijn verhard en breed genoeg voor een rolstoel of scootmobiel. Ook zijn er rolstoeltoiletten aanwezig op het terrein. Er zijn gratis rolstoelen ter beschikking bij de entree. U heeft hiervoor enkel een muntje nodig net als bij een boodschappen karretje!

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Jazeker! Bovendien is het parkeren GRATIS.

Hoe lang duurt de bezichtiging?

Gemiddeld duurt een bezoek aan alleen de zandsculpturen zo’n 2 uur. Uiteraard verschilt het bezoek van persoon tot persoon. De één bekijkt de zandbeelden zeer nauwkeurig en let op alle details, terwijl de ander het sneller heeft gezien. Naast de zandsculpturen is er ook nog de Beeldentuin (gratis toegankelijk) met daarbij ook een houtsculpturententoonstelling en horeca.

Zijn honden ook welkom?

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Wel willen we je erop wijzen dat sommige mensen angst hebben voor grote honden. We vragen je dan ook hier rekening mee te houden.

Is de tentoonstelling  overdekt?

Ja, het grootste deel (ca. 2/3) van de Zandsculpturen is overdekt (niet verwarmd), dus ook bij regen of minder weer is het een perfect uitje! Maar… ook buiten zijn er zandbeelden te bewonderen en bij mooi weer kun je gebruik maken van het buitenterras. 

Is de museumjaarkaart, de CJP-pas of (Vrienden)loterij pas bij u geldig?

Nee, helaas zijn deze bij ons niet geldig.

Is het tentoonstelling ook geschikt voor ouderen?

Jazeker, alle bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar en de paden zijn goed begaanbaar. Op het terrein zijn verschillende punten waar je even kunt zitten.

Zijn de sculpturen niet verregend?

De zandsculpturen zijn voorzien van een speciale laag vernis. Hierdoor zijn ze beschermd tegen regen en hagel. Mocht er toch wat beschadigen, dan wordt dit direct gerepareerd door een carver (zandkunstenaar). De meeste schade ontstaat overigens nog steeds omdat mensen niet van de beelden kunnen afblijven. Dus… vragen we iedereen vriendelijk om de beelden niet aan te raken!